Ítéletidő közelít az ország felé: erre készüljünk a hétvégén

eső hétvége időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az időjárás furcsa tréfát űz velünk: a száraz, napos időjárásnak néhány napra búcsút kell intenünk, hétvégén többfelé számíthatunk csapadékra.

Péntek

Az erősen felhős égből elszórtan alakul ki záporeső, emellett rövid időszakokra a nap is kisüt. Reggel az északkeleti, délutántól a délnyugati szél élénkül meg. 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk (kiadós) esőre, záporesőre. Délen zivatarok is kitörhetnek. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-15 fok közé csökken a hőmérséklet, délután még hűvösebb lesz.

Ítéletidőre számíthatunk a hétvégén Forrás: Shutterstock

Vasárnap

A viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de futó záporok még előfordulhatnak. 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős hidegfronti hatás valószínű.

Hétfő és kedd

A többórás napsütés mellett néha megnövekszik a felhőzet, de zápor csak elszórtan alakulhat ki. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. Reggelente még lehet talajmenti fagy, délutánonként 14-20 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.