A buszon esett össze a budapesti férfi: a sofőr hősként küzdött az életéért

buszsofőr Budapest rosszullét busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 16-os buszon esett össze egy 40 év körüli férfi a hétvégén. A sofőr sietett a segítségére.

"Hősként küzdött utasa életéért egy budapesti buszsofőr" - tájékoztatta Facebook-oldalán az embereket az Országos Mentőszolgálat.

"Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a 16-os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére hétvégén. Értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, amiket a sofőr tűpontosan követett. A mentőegység perceken belül helyszínre ért és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért. Kiderült, egy palacsinta falat zárta el a beteg légútját, aminek eltávolítása még a rutinos mentőorvost is megizzasztotta. Az életmentő beavatkozások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk" - írták.

Képünk illusztráció Forrás: Facebook/OMSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.