Hatalmas baleset! Vonat sodort el egy személyautót Tapolcán

vonatbaleset Lesencetomaj MTI autóbaleset Tapolca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Személyautó hajtott a vonat elé Tapolcánál szerda reggel, a baleset miatt nem járnak a vonatok Tapolca és Lesencetomaj között. A gépkocsi vezetője súlyosan megsérült - közölte a Mávinform és az Országos Mentőszolgálat.

A Mávinform a honlapján azt írta: az átjáróban a fénysorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg.

Tudatták, hogy Tapolca és Lesencetomaj állomások között a vonatok helyett pótlóbuszok járnak, ezért Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vonalon hosszabb menetidőre kell számítani.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 77-es főúton, a Keszthelyi útnál történt balesetben az autóba beszorult egy ember, akit a tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadítottak.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI megkeresésére azt közölte: az autóban ülő idős férfi súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Sajnálatos módon az idei év eddig a vasúti átkelőkben történt halálos balesetektől hangos. Rögtön újév első napján négyen is életüket vesztették, április elején pedig öten haltak meg, mikor egy furgon a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. Ezért a MÁV közleményt adott ki: ezt kéri, hogy megelőzzük a halálos vonatbaleseteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.