Meg kellett műteni egy macskát, mert megevett 50 hajgumit

Forrás: boredpanda / MiniraDiary -
műtét életmentés hajgumi macska evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy macska fél éves korában kezdte el falatozni a hajgumikat. 18 hónappal később viszont életmentő műtétett kellett rajta végrehajtani. A beavatkozás során mintegy ötven hajgumit távolítottak el a gyomrából.

Berryvel, az Angliában élő macskával múlt hónapban kellett gazdájának állatorvoshoz sietnie, mert rosszul lett és nem akart enni- írja a Wales Online.

Paul eleinte azt hitte, hogy házikedvence csak egy szőrcsomót nyelt le, ezért nagyon meglepődött, amikor a cica hasáról készült röntgenfelvételen egy ötven hajgumiból álló gombócot véltek felfedezni.

Forrás: boredpanda / MiniraDiary

A macskát rögtön megműtötték, három órába telt, mire az idegen tárgyakat sikerült kioperálni a testéből. Berry viszont azóta már teljesen felépült és újra jóízűen falatozik. Paul pedig kitiltotta a lakásából a hagumikat.

„Soha egyikünk sem gondolt arra, hogy a hajpántok és hasonló használati tárgyak milyen kockázatokat jelenthetnek a négy macskánk számára. Nagyon megdöbbentünk, amikor megtudtuk, hogy Berry ezért volt olyan beteg: ezért tilos hajgumit tartani a házban mindenhol, ahova a macskák be tudnak menni" - nyilatkozta a gazda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.