Húsvéti tragédia: halálos áldozata volt egy lakástűznek Budapesten

Forrás: shutterstock -
tűz lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy családi ház vasárnap hajnalban Budapesten, a II. kerületi Tulipán utcában: a tűznek egy halálos áldozata is van.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a kétszáz négyzetméteres, kétszintes ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. Tíz járművel negyvenkét tűzoltó vonult a helyszínre, de az oltást hátráltatta, hogy a tetőteret nehezen lehetett megközelíteni, illetve az épületben és annak környezetében több gázpalack is volt. Utóbbiak közül az egyik felhasadt, ötöt pedig a tűzoltók kivittek, megelőzve, hogy felrobbanjanak.

Forrás: shutterstock

A házban két férfi lakott, ám csak az egyikük tudott kimenekülni az épületből. A másik ember halálának pontos körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem által indított tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Az épület lakhatatlanná vált, a túlélőt rokonok fogadták be.

Évente átlagosan 7500 lakástűz üt ki Magyarországon, pedig a többségük - elsősorban füstérzékelővel - megelőzhető lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.