Kálloy Molnár Péter ütközés büntetés autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kálloy Molnár Péter még decemberben szenvedett autóbalesetet a BAH-csomópontnál, miután áthajtott egy piros lámpán. Lezárult a nyomozás.

A rendőrség lezárta a nyomozást, és kiderült, hogy a színész hibázott.

"A 2021 decemberében a BAH csomópontnál történt baleset ügyében a XI. Kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében megállapította, a balesetet az Alfa Romeo sofőrje okozta, aki a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzésén hajtott át. Egyik járművezető sem volt ittas állapotban, a vétlen sofőr utasa pedig nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a karján. A szabálysértési hatóság pénzbírságot szabott ki" – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a Blikk megkeresésére.

Ahogy korábban beszámoltunk arról, a színész a piros Alfájával kanyarodott, majd összeütközött egy Forddal. Bár Kálloy Molnár egy karcolás nélkül megúszta a balesetet, az autója annyira összetört, hogy egy autómentő szállította el a helyszínről.

A színész korábban azt állította, nem hibázott, a zöld jelzésen haladt át.

"Nem szeretnék erről semmit sem mondani, nem is tehetném, hiszen tart a nyomozás. Senkinek nincs semmi baja" – mondta akkor.

A közlekedési balesetek esetében igen eltérő lehet a büntetés összege.

"Általánosságban elmondható, hogy közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése esetében szabálysértési eljárás indul. Ebben az esetben a büntetés összege 5-150 ezer forint lehet. Jelen esetben a KRESZ szabályok kétrendbeli megsértéséről van szó, mivel áthajtott a tiltott jelzés, a piros lámpa ellenére, valamint baleset okozott. A pénzbírságon felül büntetőpont is járhat érte" – mondta egy közlekedési szakjogász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.