Meghalt a harkivi állatkert két gondozója - hátramaradtak, hogy etessék az állatokat

Forrás: Shutterstock -
Orosz-ukrán háború Harkiv tragédia állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatkertből több állatot is evakuáltak az ágyúzás során. 

Holtan találták a harkivi állatkert két gondozóját, akik a múlt hónapban még az állatokról gondoskodtak, miközben az orosz katonák ágyúztak a környéken - írja az állatkert a közleményében. A Feldman Ecopark állatkert azt közölte, hogy az alkalmazottakat orosz katonák lőtték agyon - írja a CNN nyomán a Szeretlek Magyarország.

Forrás: Shutterstock

Az állatkert szerint még március elején tűntek el a gondozók, azt egyelőre nem tudni, mikor haltak meg. A két alkalmazott vállalta, hogy ott maradnak, és etetik a megmaradt állatokat, de amikor a többi munkás március 7-én visszatért, már nem találták ott őket.

"Őrizni fogjuk az emlékét ezeknek a csodálatos és bátor embereknek. Őszinte részvétünk családtagjaiknak és barátaiknak. Hiszünk abban, hogy akik ezt elkövették, elnyerik méltó büntetésüket!" - írta a Feldman Ecopark.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.