Aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolták meg a férfit Nagylókon: megszületett az ítélet

gyilkosság nagylóki emberölés fegyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenkét év, tizennégy év, 14 év 6 hónap, valamint 15 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte nem jogerős döntésével a Székesfehérvári Törvényszék a 2019-es nagylóki emberölés négy vádlottját - közölte a törvényszék az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlottak közül négyen 2019. november 28-án egy nagylóki vendéglátóhelyen leitatták az áldozatot. Ezután egyikük a pultostól szigetelőszalagot vásárolt és két társával a terasz egyik székén elalvó férfira egy másik széket borított, majd mindkettőhöz hozzákötözte. Negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

A később érkező ötöd-, hatod-, heted-, és nyolcadrendű vádlott közül hárman szintén fényképet készítettek a sértettről, majd a zárás után valamennyien távoztak, magára hagyva a megkötözött férfit.
Az áldozat éjszaka megpróbált kiszabadulni, de a székekkel együtt felborult, és hajnalban a terasz padlóján kihűlés miatt meghalt.

A később érkező négy vádlott még a 2020 novemberében tartott előkészítő ülésen beismerő vallomást tett. Őket segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt jogerősen nyolc-nyolc hónap, valamint egy-egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Pénteki ítéletében a bíróság az első-, másod-, és harmadrendű vádlottat társtettesként, míg a negyedrendű vádlottat bűnsegédként mondta ki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az elsőrendű vádlottat 14 év 6 hónap fegyházra, a másodrendű vádlottat 15 év 6 hónap fegyházra, a harmadrendű vádlottat 14 év fegyházra, a negyedrendű vádlottat 12 év fegyházra ítélték, elrendelve mindegyikük letartóztatását.

A törvényszék közleménye szerint sem az ítélet, sem a letartóztatásról szóló végzés nem jogerős, mert bár azokat az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.