40 éve nem volt ehhez fogható az időjárás: nem hozott sok jót az április

Forrás: Shutterstock -
hideg időjárás április
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre számíthatunk májusban.

Az átlaghoz képest 2 fokkal hűvösebb volt az idei április - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Mint írták: a múlt évi, kifejezetten hűvös április után az idei sem hozott sokkal melegebb időt. Az előzetes adatok alapján 2022 áprilisának középhőmérséklete országosan csak 9,4 Celsius-fok volt, s ez 2 fokkal elmaradt az 1991-2020-as átlagtól.

Forrás: Shutterstock

Ezzel pedig két egymást követő április is 10 fok alatti átlaggal zárt, amihez hasonló legutóbb 40 éve, 1981-82-ben fordult elő.

Kitértek arra is, hogy a többször visszatérő reggeli fagyok mellett a hónap elején síkvidéken is többfelé havazott. A szokásosnál kissé csapadékosabb volt az április - közölték.

A jelenlegi előrejelzés szerint május első hetében, bár többször várhatók záporok, zivatarok, komoly lehűlésre nem kell készülni. Helyenként 25 foknál is melegebb lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.