Gyász! Elhunyt az olimpiai bronzérmes sportoló

halál Varasdi Géza gyász olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 95. évében elhunyt Varasdi Géza olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok sprinter.

Az 1956 óta Ausztráliában élt sportoló haláláról Hódy László, volt magyar és ausztrál válogatott kosaras tájékoztatott.

Varasdi Géza 1928. február 6-án született Budapesten, atletizálni Kecskeméten, középiskolás éveiben kezdett. A kiváló vágtázó az 1950-es évek legendás magyar 4x100 méteres stafétájának, a "Villámikreknek" volt a tagja.

Elhunyt Varasdi Géza olimpiai bronzérmes sprinter Forrás: Shutterstock

A Zarándi László, Varasdi Géza, Csányi György, Goldoványi Béla összeállítású váltóval az 1952-es olimpián Helsinkiben harmadik lett, majd két évvel később diadalmaskodott a berni Európa-bajnokságon. A futó, aki legnagyobb sikereit a Csepeli Vasas színeiben érte el, 1951-ben és 1956-ban országos bajnok lett 100 méteren.

A kiváló atléta az 1956-os melbourne-i játékokon a stafétával kilencedik, egyéniben 100-on pedig a 25. lett, Ausztráliából viszont már nem tért haza, ott telepedett le. Varasdi már Magyarországon elvégezte az orvosi egyetemet, majd új hazájában is diplomázott és orvosként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.