Rakétatámadás Kárpátalján: közel 60 háztartás maradt gáz nélkül

Forrás: Kárpáti Igaz Szó/kiszo.net -
vasútállomás rakéta orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború rakétatámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háború kezdete óta most először érte rakétatámadás Kárpátalját, a lövedék a hegyvidék egyik infrastrukturális objektumába csapódott be, tart a kárfelmérés és annak tisztázása, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok - közölte Viktor Mikita kormányzó.

A karpatalja.ma portál a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztrációra (OVA) közlése alapján azt írta, hogy a légitámadás az egyik hegyvidéki járásban történt, a rakéta a volóci területen csapódott be.

A robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben törtek ki ablakok Volócon. 57 háztartás gáz nélkül maradt.

A kedd esti rakétatámadás egy villanytelepet ért a volóci vasútállomás közelében, a robbanás következtében pedig tűz keletkezett. A hivatalos közlemény szerint a robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben törtek ki ablakok, a rakéta repeszei pedig több, a közelben parkoló autót is megrongáltak.

A volóci vasútállomás melletti villanytelepet érte a légicsapás. Forrás: Kárpáti Igaz Szó/kiszo.net

Sérültekről egyelőre nincs információ, viszont a támadás következtében megsérült egy gázelosztó-állomás, így Volóc településen 57 háztartás maradt gázszolgáltatás nélkül. A háborúval kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva tudod elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.