Így hat a szervezetedre a hirtelen jött kánikula

Forrás: Shutterstock -
meleg kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hirtelen beköszöntő nyári napok megterhelhetik a szervezetet - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az elkövetkező napokban akár 30 fokot is mutathatnak a hőmérők, majd hidegfront várható. 

A szervezetünk még nem alkalmazkodott ehhez az időjáráshoz, ezért jobban kell figyelnünk a melegnek a szervezetünkre gyakorolt hatásaira. A hirtelen jött felmelegedés különösen veszélyes lehet a krónikus betegekre, az idősekre, és vigyázni kell a gyerekekre is - ismertette az NNK, megjegyezve: a nagy meleg az egészséges felnőttek szervezetét is megterhelheti.

Forrás: Shutterstock

Az NNK azt ajánlja: különösen a déli órákban mindenki keresse a hűvösebb, árnyékos helyeket, 11-15 óra között 10-15 percnél ne töltsön több időt a napon, és gondoskodjon a megfelelő folyadékfogyasztásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.