James Atkinson 23 évesen vesztette életét egy ételallergiás reakció miatt, melyet egy házhoz rendelt pizza váltott ki nála.

A fiatalember egy newcastle-i pizzériából kérte a kiszállítást, s az étel elfogyasztását követően rövidesen rosszul lett, majd meghalt. Később kiderült, hogy földimogyoró-allergiától szenvedett, tehát a pizza valószínűleg nyomokban tartalmazta ezt az összetevőt.

Forrás: DesignDrawArtes/pixabay.com

A Newcastle-i Egyetem volt hallgatójának szülei le voltak sújtva a hírek hallatán, elmondásuk szerint James mindig kínosan ügyelt arra, hogy átnézze az allergének listáját, mielőtt ételt rendelt.

A pizzázó tulajdonosa, Gulfam Ulhaq kifejezte részvétét a hozzátartozók felé, majd megerősítette, hogy a Deliveroo nevű ételrendelési portálon, mellyel kapcsolatban állnak, a rendelés pillanatában minden információ elérhető volt termékeik allergén-összetevőivel kapcsolatban. 

A Deliveroo munkatársai a szomorú esetből okulva felhívták allergiás felhasználóik figyelmét: ha nem biztosak abban, hogy egy adott fogás megfelelő nekik, inkább vegyék fel a kapcsolatot közvetlenül az étteremmel, írja a – The Sun.