Börtönbüntetést kapott az egykori francia válogatott futballista, három testvérét is elítélték

Forrás: Shutterstock -
börtönbüntetés francia válogatott lövöldözés Tony Vairelles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lövöldözés miatt ötéves börtönbüntetésre ítélték Tony Vairelles volt francia válogatott labdarúgót.

A nancy-i bíróság - amely elutasította az elévülésre hivatkozó felmentési kérelmet - hétfőn a vádlott három testvérét is 3-5 év börtönre ítélte, mivel mindannyian részesei voltak a 2011-es esetnek. Tony Vairelles a büntetéséből két évet felfüggesztve kapott.

Börtönbüntetést kapott Tony Vairelles Forrás: AFP/Frederick Florin

A négy fivér 2011 októberében lőfegyverrel támadt egy Nancy közeli szórakozóhely biztonsági személyzetére. A tetteseket korábban kitiltották a létesítményből, mert a szabályokat megszegve alkoholt fogyasztottak a táncparketten. A támadók végig tagadták, hogy lövöldöztek volna, ezzel együtt három kidobóember súlyosan megsérült az incidens során.

A 49 éves Vairelles az AS Nancynál kezdte a karrierjét, majd a Lens (1998) és az Olympique Lyon (2003) színeiben francia bajnok lett. A válogatottban 1998 és 2000 között nyolcszor lépett pályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.