Gyermekrablás Miskolcon: magányosan játszó kisfiút vitt el egy elmebeteg asszony

Forrás: Shutterstock -
bűncselekmény gyerekrablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen, aki tavaly májusban egy, családi otthonuk kertjében felügyelet nélkül tartózkodó hároméves fiúgyermeket rabolt el Miskolcon.

A nő, aki ellen csak most emeltek vádat, a bűncselekmény elkövetésének idején zavart elmeállapotban volt, kórházi elbocsátását követően nem szedte a gyógyszereit.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

A vádlott 2021. május közepén az esti órákban Miskolcon sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves kisfiút, akiről azt hitte, az ő gyámhatóság által elvett saját gyereke.

Megszólította a kicsit, hogy szeretne-e vele elmenni, ő pedig igennel felelt. Ekkor a nő átemelte a kerítésen, majd egy menetrend szerinti buszjárattal a lakására vitte, ahol megetette és lefürdette a fiúcskát.

A kiskorú édesanyja értesítette a rendőrséget fia eltűnéséről. A rendőrök az éjszakai órákban a sértett édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál. A nő a rendőrök láttán azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, ám többszöri nyomatékos felszólításra beengedte őket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.