Tragédia: 9 hónapos kislány fulladt fürdetés közben a kádba

Forrás: Shutterstock -
halál kisbaba fürdetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eszméletlen Ellie Atkinsont és édesanyját, Louise-t a családfő, James fedezte fel, miután hazaért a fogorvostól.

A szörnyű eset tavaly márciusban történt a család dorseti otthonában. Louise első AstraZeneca-vakcináját követően hirtelen rosszul lett gyermeke fürdetése közben és összeesett. Csak arra ébredt fel, hogy párja kiabál és felsegíti őt a földről. A férfi ezután rögtön tárcsázta a segélyhívószámot, majd a diszpécser utasításait követve megkezdte az újraélesztési procedúrát Ellie-n. A kiérkező mentősök helikopterrel szállíttatták kórházba a kicsit, ám sajnos nem tudták megmenteni, néhány órán belül meghalt.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az angliai közegészségügyi hivatal azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy az álmosság nem számít gyakori mellékhatásnak a koronavírus elleni oltás után. A nő, aki állítása szerint legutoljára tinédzserkorában ájult el, később úgy emlékezett vissza, hogy a vakcina beadását követően furcsán érezte magát.

Az ájulást azonban nem csak a mellékhatások idézhették elő: Louise a baleset előtt komoly stressznek volt kitéve, mivel Ellie szívműtétjére készültek, ezért alig evett és aludt, tehát valószínűleg ezek a tényezők is közrejátszhattak az eszméletvesztésénél. Az asszony bizonyára egyébként is azok közé tartozhatott, akik érzékenyebben reagáltak az oltásra, ugyanis a második adag után, 2021 júniusában is összeesett, amikor éppen Ellie sírját látogatta meg – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.