Megrázó hangfelvétel került elő az újpesti rendőrtámadásról: "Ezt nem fogom túlélni"

Forrás: BRFK -
Újpest újpesti rendőrtámadás rendőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly előtt karácsonykor késelték meg Újpesten Lingvai Péter őrmestert, most hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amin segítséget kért a támadás után.

Lingvai Péter őrmestert 2020. december 24-én késelte meg egy férfi Újpesten, a támadót a társa lelőtte, a sebesült rendőrt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A tudósítás szerint a rendőr - akit tízszer szúrt meg a támadó - saját lábán ment le a 6. emeletről. A rendőr elmondta: végig eszméleténél volt. Látta, mennyi vér ömlik belőle, rádión szólt, hogy küldjenek mentőt. Majd édesanyját is felhívta, akinek azt mondta: meg fog halni. Most hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen az őrmester segítséget kért a Budapesti Zsaruk podcastben.

Lingvai Péter őrmestert késelték meg 2020 december 24-én Forrás: BRFK

"Azonnal küldjetek mentőt Kassai 19! Szúrt sérülés. Több helyen megszúrtak. (...) Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni. (...) Hasfalamon van szúrt sérülés, kb. 5 cm széles" - ezekkel a szavakkal kért segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.