Súlyosan megsérült egy kisgyerek a zánkai osztálykiránduláson: mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
kapu Zánka Erzsébet-tábor foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt. A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szervezők az Erzsébet-táborokban maximális személyi és egészségügyi biztonságra törekednek, a gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi személyzet rögtön elkezdte - emelték ki, ismertetve: a parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, és perceken belül a mentőhelikopter is megérkezett.

Tudatták: a gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították. A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött - írták, hozzátéve: a táborszervezők mélységesen együttéreznek a családdal, együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.