Brutális összegért adták el a világ legdrágább autóját

Forrás: Origo -
Stuttgart a világ legdrágább autója autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mercedes-Benz német autógyár 135 millió euróért (52 milliárd forint) árverezte a mindösze két példányban létező Mercedes-Benz 300 Uhlenhaut Coupé egyikét, így ez lett a világ legdrágább autója.

Az autógyár csütörtöki közleménye szerint az aukciót május 5-én tartották a konszern múzeumában, és az 1955-ben Rudolf Uhlenhaut főtervező által konstruált ritkaságot egy magángyűjtő vásárolta meg. A másik példány a gyár tulajdonában marad, és továbbra is a Mercedes-múzeumban lesz megtekinthető.
Az Uhlenhaut-coupék mérföldkövet jelentettek a sportkocsifejlesztésben, és fontos pillérei a Mercedes-márkának - hangsúlyozta Ola Källenius, a konszern elnöke.

300 SLR Uhlenhaut-Coupé, a végsebessége 290 km/h Forrás: Origo

Az autó bevételéből világméretű ösztöndíjprogramot (Mercedes-Benz Fund) finanszíroznak abból a célból, hogy új technológiák kifejlesztésére sarkalljanak egy újabb nemzedéket, főleg a dekarbonizálás és az erőforrások kímélése területén. Az alapból olyan diákokon segítenek, akik másként nem jutnának elegendő forráshoz tanulmányaikhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.