A Margit-hídról ugrott volna a halálba a fiatal: így mentették meg az életét

Forrás: Fortepan / Jánossy Virág -
öngyilkos öngyilkosság Margit-híd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkos akart lenni egy 18 éves fiú Budapesten: szerda délután a Margit hídról akart leugrani. Egy arra járó másik fiatalnak, Fináncz Dominiknak sikerült szóval tartania őt a rendőrök kiérkezéséig, így megmentette az életét. 

"A barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem, és mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei" - mesélte a Borsnak Dominik, aki a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan beszélt a fiúhoz.

Forrás: Fortepan / Jánossy Virág

Elmondta azt is, hogy a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet. Üvöltöztek felé, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" A fiú, amikor meglátta a rendőröket, azt kérte: „Lőjetek le!"

"Nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így oda tudtam lopakodni. Ketten megfogtuk kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett 5. kerületi kollégával be is tudtuk húzni a fiatal srácot" - mesélte el a 13. kerületben szolgálatot teljesítő Koszó Attila rendőrjárőr.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.