Müller Péter: Ez az életünk nagy játéka

Forrás: Shutterstock -
sóvárgás Müller Péter magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Sóvárgás és elengedés: ez az életünk nagy játéka, és csak az igazi életművészek tudják, hogy mindkettő éppúgy lehet kellemes, mint kellemetlen, öröm és szenvedés. Mert lelkük legbelül szabad marad és játékos. Egyszóval: bölcs.

Forrás: Shutterstock

„Nem jó az embernek egyedül" – mondja a Biblia Istene, s megteremti az egyből a kettőt: férfit és nőt. És aztán kiderül, hogy a kettőnek sem jó, kiesnek a Paradicsomból, mert nemcsak egymásra sóvárognak, hanem másra is. De ez így van mindennel. Hogy tud egy gyerek vágyódni egy ajándékra. Megkapja, örül neki: „végre az enyém vagy!"... aztán egy idő után már nemigen kell neki. Másikra vágyódik már. Az ősi bölcsek létszomjnak hívják ezt a sóvárgást. Valószínűleg emiatt születünk, emiatt ölelünk, teremtünk, emiatt élünk, s bizonyára emiatt vagyunk képesek a legnagyobb bajokat is átélni.

Müller Péter további írásait itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.