Bátyja talált rá a 8 éves kislány holttestére a pláza mosdójában. 

Egy szadista gyilkos egy ausztráliai bevásárlóközpont mosdójába követte a nyolcéves gyereket még 2006-ban. Berángatta egy vécéfülkébe, ahol megerőszakolta, megverte, majd megfojtotta Sofiát. Ezt követően a tettes elmenekült.

A kislány testvéreivel és nagybátyjával volt a plázában, 14 éves bátyja ment utána megnézni, hogy mi tart olyan sokáig a mosdóban. Húga meztelen holttestét a padlón találta meg - írja a The Sun.

A nyomozás során kiderült, hogy az akkor 21 éves pedofil korábban legalább tíz lányt zaklatott, ráadásul három évvel korábban már megvádolták egy másik nyolcéves kislány szexuális zaklatásával. Akkor azonban az ügyészség ejtette az ügyet.

"Ha a gyilkosát elítélték volna a korábbi bűncselekményeiért, ha a nevét felvették volna a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elkövetőinek nyilvántartásába... Sofia talán még ma is élne" – idézi a Ripost az egyik családtagot. 

A pedofil Dante Wyndham Arthurs életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és 2025-ig nem vizsgálhatják felül a feltételes szabadlábra helyezését.