Seprűnyelet tört a hátán, ütötte-vágta gondozottját egy szociális munkás Zalaegerszegen

szociális munkás bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közfeladatot ellátó személyként elkövetett bántalmazás miatt emeltek vádat egy 22 éves gondozó ellen, aki egy zalaegerszegi otthonban többször megütötte és megrúgta gondozottját – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A fiatal férfi képesítés nélküli gondozóként dolgozott egy zalaegerszegi szociális otthonban. Tavaly augusztusban a nővérszobában tartózkodott kolléganői társaságában, akikhez sírva ment be az otthon egyik alkalmazottja, akit éppen akkor bocsátottak el.

A kép illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ekkor érkezett a nővérszobához egy ellátott, aki ételért akart bemenni a helyiségbe, de a dolgozók többször is kiküldték onnan. Az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló vádlott „ideges volt" a kolléganőjével történtek miatt, ezért dühében a gondozott férfit kétszer pofon ütötte, lábon rúgta, hátba vágta, majd kilökdöste őt a nővérszobából.

A fiatal gondozó és kolléganői ezután a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy a sértett ne tudjon bemenni ételért a helyiségbe, ám a gondozott ennek ellenére átlépte az akadályt.

Próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a vádlott egy seprűt felkapva többször is hátba vágta a férfit, s az ütések erejétől a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött.

A bántalmazás következtében a gondozott nem sérült meg. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.