Újraindul a zugligeti libegő a hétvégén

Forrás: Hu Totya/commons.wikimedia.org -
kirándulás Zugligeti Libegő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombattól újra jár a zugligeti libegő, amelynek egy hónapos nagyjavítása határidőre sikeresen befejeződött - tájékoztatta a BKV csütörtökön az MTI-t.

A tizenkét évente esedékes rekonstrukció során elvégezték a pálya acél szerkezeti elemeinek és a szállítószékek szorítófejeinek repedésvizsgálatát, átvizsgálták a pálya mozgó alkatrészeit, valamint rezgésdiagnosztikai vizsgálatnak vetették alá a szerkezeti elemekben lévő csapágyakat.

Forrás: Hu Totya/commons.wikimedia.org

Lefestették az acél szerkezeti elemeket, szervizelték a segédhajtást, átvizsgálták az elektronikus vezérlést, valamint a kötélvezető görgőket és gumibetéteket is. Ellenőrizték a fékek szerkezeti elemeit, a legkedvezőtlenebb terhelési viszonyok között mérték a fékutakat, és átvizsgálták a biztonsági elemeket.

A nagyjavítás során teljesen felújították a kommunikációs rendszert is - olvasható. A BKV közölte, hogy a nagyjavítás egy hónapot vett igénybe.

A libegő nyitvatartásáról és a jegyárakról ITT tájékozódhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.