Hivatalos: visszahoznak több, a koronavírus-járvány idején érvénybe lépett rendelkezést

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Parlament koronavírus kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra hatályba léptet több olyan intézkedést a kormány, amelyet a koronavírus-járvány idején kihirdetett veszélyhelyzet alatt hozott.

A koronavírus magyarországi megjelenése után, 2020. március 11-én országos veszélyhelyzetet léptettek életbe és korlátozó intézkedéseket vezettek be. Ezeket a rendelkezéseket különféle formákban az elmúlt egy év során többször kihirdették, majd ismét visszavonták, legutóbb februárban ért véget egy tilalmakkal teli időszak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Országgyűlés most jóváhagyja az egyes, a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása céljából kihirdetett veszélyhelyzet során kiadott kormányrendeletek hatálybalépéséről és veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 190/2022. (V. 26.) Korm. rendeletet, amellyel a Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdése alapján, rendkívüli intézkedésként a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet, illetve a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt kiadott rendeleteket lépteti újra érvénybe.

Az elhúzódó háborús helyzet miatt a kormány továbbá rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre, amelybe azoknak a szektoroknak kell különadót fizetni, amelyek extraprofitra tettek szert az elmúlt időszakban – írja az index.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.