Halálos baleset a vidámparkban: 8 éves kislány zuhant a mélybe édesanyja szeme láttára

Forrás: AFP -
baleset Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 2014-ben történt tragédia sokkoló részletei derültek ki a napokban egy bírósági vizsgálat során. Egy nyolcéves malajziai gyermek veszett oda egy szórakoztató létesítményben, csak mert annak vezetői nem tartották be a biztonsági előírásokat.

A kis Adelene Leong édesanyjával utazott Ausztrália egyik legnépszerűbb karneváljára, a Royal Adelaide Showra, ahol kipróbálta az Airmaxx 360 nevű körhintát. Amikor a játék elérte a 100 km/h-s csúcssebességet, szörnyű dolog történt: Adelene kirepült az ülésből, és fejjel a betonba csapódott, mindezt ráadásul édesanyja is végignézte.

A kép illusztráció. Forrás: AFP

A kislány halála egyértelműen a park hibája volt, hiszen a gyártó útmutatója szerint 140 centiméteres testmagasság alatti gyermekek nem szállhattak volna fel a körhintára, Adelene pedig csak 137 cm volt. Az üzemeltetők kijátszották ezt a szabályozást oly módon, hogy ők már 120 cm felett is felengedték a kicsiket a játékra, melynek fényében csoda, hogy csak ez az egy baleset történt eddig.

A felelősök nem tanultak ballépésükből, két héttel a borzalmas eset után ismét üzembe helyezték a szerkezetet, továbbra is az életveszélyes 120 centiméteres magasságlimittel.

Adelene édesanyja a mai napig képtelen feldolgozni a történteket, mint mondta, kénytelen úgy tenni, mintha ez az egész meg sem történt volna, hogy napról napra el tudja viselni a létezés súlyát – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.