Fejtetvek okozták egy 9 éves kislány halálát: az anyja tudta, hogy haldoklik, mégsem hívott segítséget

halál tetű kislány tragédia fejtetű elhanyagolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű, hogy mennyire ehanyagolhatták a kislányt, ha ebbe halt bele.

Az anya tisztában volt azzal, hogy gyeremeke haldoklik, mégsem kért orvosi segítséget. A kislány nagyanyja hasonlóképp közönyös volt. Mindkettejüknek emberölésért kell felelniük.

Március 22-én értesítették a hatóságokat egy eszméletlen gyerek miatt. A kislány újraélesztését azonnal megkezdte a kiérkező segítség, azonban már nem tudták megmenteni az életét. A mentők később arra lettek figyelmesek, hogy a halott kislány arcát bogarak kezdik ellepni. Kiderült: rendkívül súlyos fejtetű-fertőzése volt. A halottkém később megállapította, hogy a fejtetvek okozták a halálát.

A 38 éves anya, Sandra Kraykovich a helyszínen elmondta, hogy lánya vérszgénységben szenvedett, és egy héttel korábban fejfájásra, torokfájdalomra, lázra, egyensúlyvesztésre és nehéz légzésre panaszkodott.

Forrás: Shutterstock

A vizsgálat során kiderült, hogy a kislány anyja és nagyanyja is tudta, hogy baj van, mégsem gondolták, hogy orvoshoz kéne fordulniuk. Az áldozat egyik testvére elmondta, anyjuk szájvízzel próbálta kiirtani a tetveket - nyilvánvalóan sikertelenül.

A két nő telefonját is átvizsgáltak a rendőrök, melyeken megdöbbentő beszélgetéseket találtak. A kislány halála előtt egy nappal az anya ezt az üzenetet küldte a barátjának: "Úristen, figyelj, a szobámban vagyok és az anyám most hívott. Azt kéri, hogy nézzek rá (a kislányra - a szerk.), hogy meggyőződjek róla, nem haldoklik-e."

A halottkém jelentése szerint a halált kezeletlen fejtetű-fertőzés miatt kialakult vérszegénység okozta, kiegészítő okként pedig az alultápláltságot nevezték meg.

Az áldozat 11 és 13 éves testvérei ugyancsak tetvesek voltak, őket azonnal kiemelték a családból - írja a Law and Crime.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.