Mentőhelikopter szállította kórházba a kiránduló kislányt: kígyó marta meg

Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook -
mentőhelikopter Ausztria kígyómarás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztriában kirándult anya és a lánya, amikor a kislányt megmarta egy kígyó: mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Anya és lánya az ausztriai Forstsee környékén kirándultak, amikor megtörtént a tragédia. A gyerek éppen egy sziklán sétálgatott, amikor egy maró érzést érzett a lábánál. Szinte azonnal hányigere lett, édesanyja pedig rögtön hívta a mentőket, akik a helyszínen ellátták a kislányt, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol megkapta az ellenszérumot. A gyereket valószínűleg homoki vipera csípte meg, ami Közép-Európa legmérgezőbb kígyója - írja a Bors.

Képünk illusztráció Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Ezeknek a kígyóknak életveszélyes a harapása, ha nem kezelik, halált okozhat. "Amint a szakorvos leírta a tüneteket, azonnal tudtam, hogy homoki viperáról van szó. Ez Európa legveszélyesebb mérges kígyója, azonban errefelé már a kihalás fenyegeti" - mondta el a Kronénak Helga Happ kígyószakértő. A gyereket a helyi kórházban kezelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.