Bejött az elhunyt meteorológus jóslata: ilyen időjárás várható a következő hetekben

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás Nyár hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokú hőségriadóra kell készülni: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyanis szombaton, vasárnap és hétfőn is a minimum 19, a maximum 36 fok lehet, ami azt jelenti, hogy a középhőmérséklet három napon át meghaladja a 25 fokot!

A II. fokozatú riasztás esetén – mivel a magas napi átlaghőmérséklet környezet-egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára – megtörténik az egészségügyi ellátórendszer riasztása, illetve a lakosság, az önkormányzatok és az együttműködő szervezetek tájékoztatása - írja a Ripost.

Mik a klímaváltozás hatásai az egészségünkre? hőség kánikula napszúrás globális felmelegedés Forrás: Shutterstock

A lap két hónappal ezelőtt a nyíregyházi mérnök, az időközben elhunyt Dávid Mihály időjárási naptára megírta, hogy június 20. után beköszönt az igazi nyár. Beigazolódott, hogy a tömegvonzás alapú időjárás előrejelzés ismét bevált az amatőr meteorológustól.

Az előrejelzése alapján június harmadik harmadában aligha megy 10 fok alá a hőmérséklet éjszaka, nappal azonban rendszeresen meghaladja majd a 30 fokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.