Tragédia a strandon: gumimatraccal sodródott a tó közepére egy férfi, nem tudták megmenteni

Forrás: Shutterstock -
vízbe fulladás felfújható matrax gumimatrac tragédia strandszezon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi eltűnt egy leicesteri tóban, miután felfújható matracával elsodródott a parttól. A két fiatal, aki segíteni próbált, sokkos állapotban van.

A 21 éves George Lee és a 22 éves Ryan Hornby nem tudták megmenteni segítségért kiáltozó férfit, aki minél többet küszködött, annál beljebb sodródott, végül leugrott a gumimatracról és megpróbált visszaúszni a partra. Ám egy idő után alámerült, majd újra feljött a felszínre, majd ismét a víz alá került, és onnantól a két fiatal férfi már nem látta őt.

Az eset június 17-én történt, a leicesteri Watermead Parkban található Mammoth Lake-nél.

Ryan a LeicestershireLive-nak azt mondta : „Épp a tó sekély részének szélén voltunk, ahol a közelünkben lévő csoport egyik tagja felszállt a vízen lévő matracra, és elsodródott."

A fiúk, akik az iszapban teljesen tehetetlenek voltak, riasztották a segélyszolgálatokat, a leicestershire- i rendőrség és a tűzoltók azóta is kutatják a környéket.

Ryan elmondta, hogy keresték a férfit, de sehol nem találták.

„Szörnyű volt" – tette hozzá - „Halálfélelemmel az arcán könyörgött segítségért, de nem tudtuk megmenteni, sokkos állapotban vagyunk."

A rendőrség kutató- és mentőcsónakokkal, valamint drónokkal folytatja a keresést.

Amióta beindult a strandszezon, hazánban is többen vesztették életüket a szabadvízi strandokon, nemrég pedig egy kétéves kislány fulladt bele a saját kerti medencéjébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.