Ahogy mi is megírtuk, június 20-án egy szerződéses katona berángatott a bokorba és letepert egy 25 hetes terhes kismamát Miskolcon.

A Központi Nyomozó Főügyészség által kiadott közlemény leírja a brutális támadás részleteit. A közlemény szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy 35 éves férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint 2022 június 20-án 17 óra körül egy 30 év körüli, várandósságának 23. hetében járó nő a munkahelyéről tartott haza. Amikor leszállt a buszról, követni kezdte egy férfi, majd amikor a kismama megállt egy lépcsőn, támadója mögé lépett, lehúzta a földre és fojtogatni kezdte, hogy áldozata ne tudjon segítséget hívni.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A várandós nő ennek ellenére is elkezdett kiabálni, mire a férfi a lépcső melletti erdős területre húzta, közben avart tömött a szájába. A férfi ezt követően ráült áldozata mellkasára, lerángatta a ruháit és molesztálni kezdte.

Hogy nem történt ennél nagyobb tragédia, az csupán a nő lélekjelenlétén múlt, mivel sikerült felhívnia a segélykérő központot. Ettől az elkövető megijedt és elszaladt a nő telefonjával és táskájával együtt, de ezeket később eldobta.

Az elkövetőt már másnap elkapták a rendőrök, és átadták az ügyet a nyomozó ügyészségnek. Mivel a férfi szerződéses katona, így az ő hatáskörük alá tartozik. 

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, aki azonban panasszal élt a gyanúsítás és az őrizet ellen, ráadásul mindent tagadott. Az ügyészség indítványt tesz a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatására - írja a Blikk.