Milák Kristóf dupla arannyal és milliókkal távozott az úszóvébéről: ennyit keresett

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
úszóvébé Milák Kristóf pénz aranyérem világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milák Kristóf a hazai rendezésű úszóvébé egyik legsikeresebb sportolója. Két aranyéremmel a zsebében vonulhat most rövid pihenőre, ugyanis hamarosan kezdődik az újabb megmérettetés. A budapesti verseny azonban a pletykák szerint nem csak dicsőséget hozott a sportolónak.

Milák Kristóf a pillangóúszás jelenlegi legjobbja. Ebben a számban megnyerte az olimpiai aranyat, de első lett a hazai úszóvébén és a tavalyi, szintén budapesti Európa-bajnokságon is. A mindössze 22 éves magyar sportoló szinte mindent elért, amit ebben az úszásnemben lehet, ezért nem is titkolja, hogy hamarosan új kihívások után néz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója nemcsak aranyat, hanem busás vagyont is nyert az úszóvébén, állítja a Ripost. A lap ugyanis kiszámolta, hogy Milák a szakmai sikerek mellett anyagilag is jól járt a világbajnoki címével, a világcsúccsal és a váltóval elért ötödik helyével. Mindezzel a teljesítményével közel 35 millió forintot kereshetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.