Vége lehet az ingyenmosdózásnak a plázákban

Forrás: Indotek Group / Magyar Építők -
mosdó válság plaza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egekbe szökött energiaárak, egyúttal a bérleti díjak megemelkedése az utóbbi időszakban rendkívül nehéz helyzetbe hozta a hazai bevásárlóközpontokat. Részben ezért, részben más előnyök meglovaglása céljából valószínűleg egyre több magyar pláza dönt majd úgy, hogy ezentúl csak térítés ellenében engedélyezi a mosdóhasználatot látogatói számára.

A koronavírus-járvány miatt érvénybe léptetett korlátozások, illetve a gazdasági válság visszavett a kereskedelmi szektor boltjainak forgalmából, ráadásul bizonyos bevásárlóutcákban és bevásárlóközpontokban igencsak felszöktek a bérleti díjak.

Forrás: Indotek Group / Magyar Építők

Az emelkedő energiaárak és a forint gyengülése is hozzájárult a plázák többletköltségeihez, ezért a létesítmények vezetői olyan reformokat vettek fontolóra, melyek segítenék zavartalan működésüket, egyes esetekben fennmaradásukat. Ezek közé tartozik az illemhelyek használatának fizetőssé tétele is.

Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára az Indexnek elmondta, hogy az önköltséges mosdókat üzemeltető üzletközpontok tulajdonosai rendkívül jó tapasztalatokról számoltak be az intézkedés bevezetését követően. Hangsúlyozták, hogy elsősorban nem az anyagi nyerészkedés, hanem az illemhelyek épségének megóvása a céljuk.

– fejtette ki az egyik nagy budapesti pláza üzemeltetője egy Facebook-bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.