Egymás után két halálos cápatámadás is történt Egyiptomban. A hatóságok már az első eset után lezárták az ország vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát, ám ez az intézkedés is későinek bizonyult, mivel a tragikus esettel egy napon történt a második haláleset.

Az előzetes hírek szerint csak annyit lehetett tudni, hogy a július másodikán történt cápatámadás áldozata egy osztrák nyugdíjas volt, akinek az állat leharapta egyik karját, valamint egyik lábát is. A parton állók mindent megtettek, hogy segítsenek a nőnek és kihúzzák a vízből. A mentősök kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

A kilétét eddig titokban tartották, ám a német Bild lap megtudta, hogy a 68 éves áldozat Elisabeth S., egykori osztrák politikus volt.

MakócápaForrás: Elter Tamás

Az idős asszony a Hurghada közelében fekvő település, Szahl Hasis tengerpartján veszítette életét. Elisabeth aznap még egyszer, utoljára szeretett volna megmártózni a kék vízben mielőtt hazatérnek, amikor megtörtént a tragédia. A szemtanúk állítása szerint több strandoló is jelezte a támadás előtt, hogy cápát láttak a vízben, de senki sem vette komolyan a riasztást.

A makócápa azonban valóban ott úszkált a vízben, és az osztrák nő haláltusáját százan voltak kénytelenek végignézni. A kétségbeesett nő megpróbált a partra úszni, de a hatalmas bajt a körülötte megjelenő vérvörös folt is előre jelezte. A cápa ugyanis letépte az egykori osztrák politikus egyik karját és lábát is.

A horrorról videó is kering az interneten, melyen jól látható, hogy a standolók kötelet dobnak a vízbe, hogy segítsék a nőt.