Osztrák bíróság: túl sok a levegő a Manner nápolyis tasakjaiban

Manner kereskedelmi törvényszék nápolyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl kevés a nápolyi és túl sok a levegő a Mozart mignon nápolyi tasakjaiban - állapította meg a bécsi kereskedelmi törvényszék abban az ítéletében, melyben emiatt elmarasztalta a híres Josef Manner & Comp részvénytársaságot.

A bécsi fogyasztótájékoztatási egyesület (VKI) az osztrák szociális minisztérium utasítására perelte be a Mannert a Mozart golyó ízét idéző, csokoládéval bevont bécsi nápolyi forgalmazási gyakorlata miatt.

A törvényszék a VKI-nak adott igazat, és félrevezetőnek ítélte meg a Manner Mozart mignon ostyájának csomagolását, de az ítélet egyelőre nem jogerős. A Manner nyilatkozatban jelentette be, hogy "természetesen" jogorvoslatot fognak benyújtani az ítélet ellen.

Nápolyi – Tutira minden héten párszor elropogtatunk párat ebből az igazán retro édességből.

Az döntéshozatal során többféle Manner nápolyit hasonlítottak össze, ami rámutatott a nápolyitípusok közti - nem csak ízbeli - eltérésekre. A Mozart mignon típusú tasakokat három másik ízű Manner nápolyival mérték össze, amelyeket ugyanakkora csomagolásban forgalmaznak; ezek egységesen négyszáz gramm ostyát tartalmaztak, a Mozart mignon féle zacskókba azonban száz grammal kevesebb finomságot rejtettek.

Az ítéletre reagáló nyilatkozatában a Manner felhívta rá a figyelmet, hogy a 300 grammos nettó tömeg "nagyon jól olvasható" a Mozart mignon nápolyi csomagolásán. Hangsúlyozták továbbá, hogy a 300 és 400 grammos kiszereléseket ugyanakkora, de nem ugyanolyan csomagolásban forgalmazzák, ezért szerintük a csomagolás semmi esetre sem nevezhető félrevezetőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.