Halálra éheztette 2 éves kislányát ez a nő - meg sem bánta szörnyű tettét

anyaság gyermekbántalmazás szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 41 éves glasgow-i anya, Margaret Wade és élettársa, a 40 esztendős Marie Sweeney mocskos lakásukban hagyták mosdatlanul éhezni Wade kétéves gyermekét, Laurent, aki végül belehalt a borzalmas bánásmódba.

Az ügy kapcsán folytatott tárgyalásokon nemrég szörnyű részletek derültek ki a bűncselekményről. Napvilágra került, hogy Wade és Sweeney hónapokon át nem adott rendesen enni Laurennek, továbbá alig fürdették és a pelenkáját sem cserélték rendszeresen. A gyermek hanyagságuknak köszönhetően tele lett fejtetűvel, emiatt foltokban kihullott a haja is.

A helyi védőnő többször meglátogatta az embertelen körülmények között élő családot, illetve szociális munkára, valamint egy felelősségteljes gyermeknevelésre oktató kurzusra kötelezte Wade-et, ám a helyzet nem javult. Az anya azt állította, nincs szüksége segítségre, mondván, Lauren majd magától meggyógyul.

Wade csak akkor tárcsázta a segélyhívószámot 2015. március 20-án, amikor a kicsi elvesztette az eszméletét és semmire nem reagált – már nem lehetett megmenteni, a kórházban végül elhunyt. A bíróságon a nő elismerte bűnösségét, ám egyáltalán nem mutatott megbánást. Ő és Sweeney 2019-ben kezdték meg 6 éves és 4 hónapos börtönbüntetésüket, tárgyalásaik tovább folytatódnak – írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.