Pénzszállító fosztogatta a bankautomatákat Zalában: 10 milliót lopott össze

bankautomata Zala megye pénzszállító lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hónap alatt közel 10 millió forintot emelt ki bankjegyautomaták pénzkazettáiból az a pénzszállító, aki ellen sikkasztás miatt emeltek vádat - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán.

Jánky Judit közölte: a 30 éves zalaegerszegi férfi egy értékszállító, személy- és vagyonőr vállalkozás alkalmazottja volt, a munkakörébe tartozott az ATM automaták kezelése. A gépek nyitása és zárása, a pénz kezelése, dokumentálása is a feladatához tartozott, elvárás volt vele szemben az értékszállítási és értékkezelési tevékenységet szabályozó jogszabályok, biztosítói előírások és belső utasítások ismerete.
A férfi tavaly márciustól a rábízott készpénzből rendszeresen vett ki kisebb-nagyobb összegeket, amelyeket azután szerencsejátékra költött. Néhány hónap alatt 9,7 millió forintot emelt el, amit úgy próbált leplezni, hogy az új pénzkazettákból pótolta a régi kazettákban az előzőleg általa kivett összegeket.

Tavaly júliusban azonban munkáltatójánál az értéktárat kezelő alkalmazottak észlelték a hiányt, és ellenőrzést rendeltek el. Ekkor derült ki, hogy a vádlott Lentiben, Hévízen, Csesztregen és Zalaszentgróton működő automatákból összesen közel 10 millió forintot tulajdonított el.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki az általa ellopott 9,7 millió forintot az eljárás során teljes egészében visszafizette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.