Fertőzés miatt kórházi kezelésre szorult a norvég király: így van most

Forrás: AFP/Ryan Kelly -
V. Harald norvég király kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiengedték a kórházból V. Harald norvég királyt hétfőn, akit az elmúlt napokban fertőzéssel kezeltek Oslóban - jelentette a norvég NRK műsorszolgáltató hétfőn a norvég királyi család közleményét idézve.

A 85 éves uralkodó a közlemény szerint stabil állapotban van. V. Harald múlt csütörtökön került kórházba, s feltehetőleg a Genfi-tavon rendezett vitorlás versenyen fertőződött meg. Lázát és betegségét antibiotikummal, intravénásan kezelték.

Kiengedték a kórházból Forrás: AFP/Ryan Kelly

A norvég király múlt év elején lábműtéten esett. Ezt megelőzően szívműtéte is volt. Márciusban enyhe tünetekkel vészelte át a koronavírus-fertőzést, és akkor nem szorult kórházi kezelésre.
A genfi-tavi versenyen a király - aki vitorlázásban többször is részt vett az olimpiai játékokon - tizedik helyen végzett, Sira nevű hajójával - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.