Barátai szeme láttára fulladt a Tiszába egy idős férfi: nem tudtak úszni, ezért nem ugrottak utána

Tiszapüspöki belefulladt halál Tisza szonár tragédia belefulladt a Tiszába halőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi ismerősei tehetetlenül nézték végig a tragédiát. Idős társuk azért mártózott meg a vízben, hogy felfrissítse magát, de pár méter után elmerült és már nem tudott visszaúszni a felszínre. A sodrással ellentétes irányba mozgó visszaforgó ugyanis a fenékhez szorította a horgászt.

Az idős férfi és barátai pénteken este települtek ki a Tiszapartra, majd másnap korán reggel horgászni kezdtek. A 65 éves pecás volt az egyedüli a társaságból, aki tudott úszni, ezért, amikor elmerült, senki sem tudott beugrani a vízbe, hogy segítsen rajta. A társai azonnal riasztották a rendőröket, miközben a közelbe érő halőr is keresni kezdte a férfit.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az elmerült férfi testét végül a halőr találta meg szonár segítségével, pár méterre onnan, ahol elmerült – számolt be róla a Tények. A híradó riportjában kiemelik, hogy a Tiszában csak a kijelölt helyeken lehet fürdeni, máshol ugyanis életveszélyes.

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a fulladásos halálesetek. Legutóbb egy kislány vesztette életét a Balatonban, Kiscsécsnél pedig a gyerekei szeme láttára fulladt vízbe egy férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.