Gyász: rendőr lőtte agyon a legendás sportolót egy szórakozóhelyen

Jiu-Jitsu Leandro Lo halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brazilok egyik leghíresebb küzdősportklasszisa, Leandro Lo augusztus 7-én egy koncerten töltötte szabadidejét São Paulóban, mikor összetűzésbe keveredett egy másik férfival, aki fegyvert rántott rá és halálosan megsebesítette őt.

A Ripost értesülései szerint Lo és az épp szolgálaton kívüli rendőr között egyelőre ismeretlen okokból kifolyólag parázs vita robbant ki. A rendőr felkapott egy üveget, majd fenyegetni kezdte vele a sportolót, ám Lo nem hagyta magát; mozgásképtelenné tette és távozásra szólította fel a férfit. Ő viszont nem tudott belenyugodni a helyzetbe, előrántotta fegyverét és fejbe lőtte a brazilt. Lót a kórházban agyhalottnak nyilvánították, állapota visszafordíthatatlanná vált. A rendőrség keresi a gyanúsítottat.

A küzdősportklasszis 2012 óta nyolc világbajnokságot nyert fekete övesként, igazi legendának számított Brazíliában. Halála nemcsak a dél-amerikai országot, hanem az egész sportvilágot megrázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.