A népszerű és világszerte elismert magyar orgonaművész júniusban veszítette el testvérét. Ádám nem szenvedett semmilyen betegségben, így váratlan halálhíre teljesen letaglózta a családot.

Varnus Xavér pont Kanadában tartózkodott, amikor megtudta, hogy öccse elhunyt. A zenész azonnal repülőre szállt és hazautazott, hogy édesanyja mellett lehessen. A testvérek nagyon jól ismerték és szerették is egymást, ezért a fájdalom elviselhetetlen Xavér számára. Az orgonista a hír bejelentésekor időt és türelmet kért, most viszont megtörte a csendet.

A zenész maga árulta el, hogy öccsének halálát egy falat okozta és a családjuk pár bensőséges titkát is megosztotta a Best Magazin olvasóival.

Az önfeledt öröm, amikor 14 évesen először vehettem karjaimba a kórházban, és a veszteség érzése, amikor el kell most búcsúznom a testétől.

Story gála Varnus XavérForrás: Origo

"Régi hagyományunk, hogy Kanadába való hazutazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival mindig elzarándokolunk a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára"

– mondta Xavér a lapnak, aki elárulta, hogy öccsének temetése októberben lesz, édesanyját pedig magával viszi Kanadába.

Újraírtam életem forgatókönyvét, mostantól minden pillanatban méltó helyet biztosítva számára. Koncertezni is együtt megyünk!