Garázdaság miatt indított nyomozást a rendőrség, miután a napokban egy ötfős rablóbanda megtámadta a budapesti Duna-korzón Gábor Zsazsa özvegyét, Frédéric von Anhalt herceget.

A 79 éves üzletembertől elvették értékeit, köztük egy 11 millió forintot érő karórát is, melyet Zsazsától kapott.

Nem beszéltek, rögtön támadtak. Leütöttek és a kezemet is kicsavarták, de nem álltam ellen. Ha megteszem, talán még súlyosabb lett volna a dolognyilatkozta az előkelőség, aki az esetet követően visszatért szállodai szobájába, ám csak reggel konstatálta, hogy nagyobb a baj, mint gondolta.

Gábor Zsazsa és Frédéric von AnhaltForrás: Northfoto

„Szörnyű fájdalomra ébredtem, nagyon fájt a kezem és az oldalam, valamint a párna is tiszta vér volt a fejsebem miatt. A szálloda recepciósát kértem meg, hogy hívjanak egy mentőt, akik bevittek a Honvédkórház ügyeletére" – részletezte Von Anhalt, akinek végül össze kellett varrni a fejsebét.

Az üzletember először nem akarta jelenteni a rablást, mint mondta, nem hiányzott neki a bírósági procedúra, továbbá támadói bosszújától is tartott. Amikor azonban kopogtattak nála a nyomozók és kifaggatták őt, felbátorodott és mégis megtette a feljelentést – tájékoztatta a Blikket a BRFK Kommunikációs Osztálya.