Hamarosan teljesen titkossá válnak a Messenger-üzenetek

Forrás: Facebook -
Messenger üzenet Instagram titkosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta téma a Messenger-üzenetek titkosítása, ám eddig nem tett érdemi lépések az ügyeben a Meta. Ez azonban hamarosan változhat.

2016 óta lehet már titkosított üzneteket küldeni a Facebookon, a funkciót azonban külön be kell kapcsolni, mint a megsemmisülő üzenetek esetében is. A titkosítás csak mobilappon működik, böngészőben nem, és csak a felhasználók elenyésző része használja.

Valamikor jövőre a Messengerben és az Instagramban is alapértelmezetté válik a végponttól végpontig történő titkosítás Forrás: Facebook

A Facebooknál ezért most úgy döntöttek, hogy az üzenetváltás automatikusan titkosított lesz a végpontok között. Már fejlesztik és tesztelik az újítást. A helyzet azért sem egyszerű, mert létre kell hozniuk egy titkosított, személyes tárolót annak érdekében, hogy a felhasználók később is el tudják érni az üzeneteiket. A Facebook szerverein ezeket már nem lehet tárolni. Várhatóan emiatt mindenkinek szüksége lesz majd egy külön erre a célra használatos PIN-kódra - írja az Origo. Az újítás bevezetését 2023-ra tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.