Megdöbbentő felvételt hozott nyilvánosságra a NASA - Videó

hanghullám NASA hangfelvétel Perseus csillagkép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló hangfelvételt tett közzé a NASA, amelyben ijesztő hangokat hallani egy 250 millió fényévre található fekete lyukból.

A NASA egy kellően sokkoló hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen a Perseus galaxishalmaz középpontjában található hatalmas fekete lyukból érkező hanghullámok hallhatók.

2003-ban a csillagászok valami igazán meghökkentő dolgot észleltek: akusztikus hullámok terjedtek a Perseus galaxishalmaz középpontjában lévő szupermasszív fekete lyukat körülvevő gázfelhőben.

Ezeknek a hanghullámoknak a frekvenciája azonban eredetileg túl alacsony volt ahhoz, hogy az emberi fül észlelhesse őket. A kutatók ezért utómunkával számunkra is észlelhetővé tették a jelenséget.

A kutatók ezért 57 és 58 oktávval feljebb transzponálták, hogy az emberi fül számára is hallhatóak legyenek. A végeredmény pedig egészen sokkoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.