Lezáródó sorompók között hajtott át egy felelőtlen autós Tiszanagyfalunál

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Silas Stein -
Tiszanagyfalu vasúti sorompó száguldás autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lezáródó sorompók között hajtott át egy felelőtlen autós Tiszanagyfalunál. A sofőr gyorsan ment és már nem tudott megállni a tilosra váltó fénysorompó és a lezáródó sorompó előtt. Füstölő gumikkal cikázott át közöttük. 

Az esetet felvette egy másik autó fedélzeti kamerája. Egy szakértő szerint a sofőr nemcsak a saját, hanem az érkező vonaton ülők életét is veszélyeztette.

"A figyelmetlenség az, ami főszerepet játszik ebben a videóban, hiszen elég nagy tempóval közelíti meg a vasúti átjárót. A vasúti átjárót fokozott óvatossággal kell megközelíteni. És látható, hogy ez a gépjármű hatalmasat fékez a vasúti átjáró előtt, tehát ő nem érzékelte, hogy vasúti átjáróban van"

– kommentálta az esetet a Tényeknek Csörgő László, vezetéstechnika szakértő, aki szerint a sofőr nemcsak a saját, hanem az érkező vonaton ülők életét is veszélyeztette.

Idén az első 6 hónapban több baleset történt a vasúti átjárókban, mint tavaly egész évben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.