Tíz hónapja nem tudja eltemetni édesanyját Mária, mert elcserélték három beteg hamvait

Forrás: Thinkstock -
hamvak rendőrség halottcsere nyomozás Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kissné Csomor Mária édesanyja, Mária néni hamvait nem tudják méltó módon végső nyugalomra helyezni, mivel a hamvait elcserélték a kórházban. Az asszony teljesen el van keseredve, ugyanis a rendőrség az ügyben megszüntette a nyomozást. 

Kissné Csomor Mária elképesztő történetet osztott meg a nyilvánossággal.

"Tavaly november óta tart ez a rémálom, aminek talán soha nem lesz vége. Édesanyámat a covid-osztályra szállították, telefonon minden nap érdeklődtem az állapota felől. Megnyugtattak, hogy jól van, átszállították a krónikus osztályra. Végre bemehettem, amikor azt láttam, hogy az ágyban, ahova kísértek, nem az anyukám fekszik. Az orvos nem hitte el, hogy a néni nem az anyám, s csak akkor változtatott az álláspontján, amikor egy rendőr jelenlétében a telefonomban megmutattam neki anyu képét. És ez még csak a kálváriánk kezdete volt" – mondta könnyek között a Blikknek Mária.

Az asszony kétségbeesetten a főigazgatóhoz fordult, hogy megtudja, hol van az édesanyja. Kiderült, az anyukája valószínűleg már a covid-osztályon meghalt, miközben őt minden nap megnyugtatták, hogy jól van. Ezután már csak meg szerette volna kapni édesanyja hamvait, hogy méltóképpen eltemethesse. Sajnos erre sem került sor.

Tíz hónapja nem tudja eltemetni édesanyja hamvait az asszony, miután elcserélték azt egy másik beteggel Forrás: Thinkstock

"Közölték, hogy három beteg hamvait összecserélték, és anyukámat valaki már eltemethette. De hogy ki, arra a mai napig nincs válasz. A rendőrség nyomozást indított, s bíztam benne, hogy végre kiderül az igazság. Majd egy évig nyomoztak, majd közölték, nincs itt semmiféle látnivaló. Persze, nem így írták, de a lényeg ez. Ami vicc, hogy megállapították: elcserélték anyut valaki mással, de az egyéb betegségei és a covid miatt így is, úgy is meghalt volna.

Aztán rátérnek a halott vizsgálati irataira, és kihozzák, hogy az azt kiállító orvos sem tévedett. Miközben egy másik ember adatai alapján írta meg. Szóval nyomozás nincs, mivel bűncselekmény sem történt. Én már csak annyit kérdeznék csöndben: ha mindenki ilyen remekül végezte a munkáját, mikor, hol és miben halt meg az anyukám? Illetve talán annyihoz még valami közöm lehet, hogy hol találom a hamvait? Én csak szeretném eltemetni. Azt hittem, ez alanyi jogon jár az embernek" – magyarázta Mária.

Az asszony ügyvédje is értetlenül áll a történtek előtt, nem tudja elképzelni, hogy fordulhatott elő ilyesmi.

"Nagyon remélem, hogy újranyitják az aktát, hiszen valaki csak hibázott ebben az ügyben. Szerintem nincs jó üzenete, hogy a hatóság szerint nem számít bűncselekménynek, hogy valaki tíz hónapja nem kapja meg a szerette földi maradványait" – mondta el a lapnak Mária ügyvédje, dr. Lichy József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.