BKK: hétvégétől ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt

Forrás: Shutterstock -
BKK rakpart hétvége gyalogos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégétől ismét megnyílik a mozogni vágyók előtt a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap 23 óráig nem lehet behajtani gépjárművel.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A társaság arra kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy a megnyitott rakpartszakaszon is fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

BKK: hétvégétől ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt Forrás: Shutterstock

Emlékeztettek, a rakpart idén először a húsvéti hosszú hétvégén, április 15-től 18-ig nyílt meg az érdeklődők előtt a Margit híd és a Közraktár utca között.

A Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június végén ideiglenesen lezárták a Halász utca és a Döbrentei tér közötti budai rakpartszakaszt a közúti forgalom elől, ezért a pesti alsó rakparton a hét minden napján lehetett gépjárművel közlekedni, így szünetelt hétvégi megnyitás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.