Hasba rúgta az orvost az ittas páciens, amiért nem varrta össze a kezét

Sárospatak ittas agresszív bántalmazás orvosi ügyelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sárospataki orvosi ügyeleten egy erősen ittas férfi erőszakoskodni kezdett az orvossal, majd hasba rúgta.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy férfi ellen a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség, miután június elején hasba rúgott egy orvost, amiért nem varrta össze a sebét. A vád szerint a férfi késő éjjel, egy vágott kézsérüléssel jelent meg az ügyeleten ittasan. Az orvos fertőtlenítette és bekötözte a sebet, majd elmondta a vádlottnak, hogy a késői időpont miatt csak Miskolcon tudják összevarrni.

Illusztráció Forrás: shutterstock

A vádlott ezután dühös lett, veszekedni kezdett az orvossal, majd hasba rúgta a sértettet, aki nem sérült meg - közli a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás nélküli felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak. A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján az egészségügyi dolgozó munkaköri feladatainak végzése alatt közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért fokozott büntetőjogi védelemben részesül. A vádlott 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.