Szívszorító részletek II. Erzsébet királynő haláláról: ők tudtak csak elbúcsúzni az uralkodótól

Forrás: Wikimedia Commons/Julian Calder -
II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet halála II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap este, helyi idő szerint fél 7-kor jelentették be, hogy II. Erzsébet királynő 96 éves korában távozott az élők sorából. Kiderült, hogy csak legidősebb gyermekei voltak ott mellette, a család többi tagja már nem tudott tőle életében elbúcsúzni.

Csütörtökön, kora délután jelentette be a Buckingham-palota, hogy orvosai aggódnak a brit királynő állapotáért, és állandó orvosi felügyeletre van szüksége. Mivel még sosem adtak ki ehhez hasonló közleményt, már érezni lehetett, hogy nagy a baj.

Hiába rendelték azonnal a királynő betegágyához a teljes családot, az utolsó perceiben csak Károly herceg (azóta III. Károly) és Anna hercegnő, vagyis legidősebb gyermekei tudtak tőle búcsút venni még életében - írta meg a Bors.

II. Erzsébet hetven évig ült a trónon Forrás: Wikimedia Commons/Julian Calder

Majd este, helyi idő szerint fél 7-kor megérkezett a hír: II. Erzsébet elhunyt.

András herceg, Eduárd herceg a feleségével, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné Berkshire-ből repült Aberdeenbe, ám mire Balmoralba érkeztek, már nem tudtak elbúcsúzni az uralkodótól.

Harry herceg azonban helyi idő szerint este nyolc óra körül érkezett, közel másfél órával azután, hogy a nyilvánosságot értesítették a királynő haláláról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.