Ítéletet hoztak a győri diák ügyében, aki egy hármas osztályzat miatt megkéselte a tanárát

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
tanárnő diák győri késelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly történt a szörnyű és megdöbbentő eset, amikor H. András egy hármas osztályzat miatt késsel megszurkálta tanárnőjét. Állítása szerint semmire nem emlékszik a történtekből, ma azonban az üggyel kapcsolatban ítéletet hoztak.

A győri késelő diák, H. András tavaly decemberben követte el megdöbbentő tettét. Az egyébként jól tanuló Andrást egy 3-as osztályzat dühíthette fel: ezért fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit –, majd az 51 éves nő mögé állt, és az apjától kapott zsebkésével hátba szúrta. A tanárnő összeesett, a diák fölé guggolva próbálta újra megszúrni, a nő kezével védte magát. András akkor fejezte be a támadást, mikor osztálytársa elvette tőle a kést. A diák bocsánatkérő levelet írt az iskola igazgatójának és a tanárnőnek, amit csak az utóbbi vett át.

A már 18 éves diák szülei jelenlétében jelent meg a bíróságon, ahol azt állította, hogy nem tervezte meg előre, hogy megöli a tanárnőt: semmire nem emlékszik a történtekből.

Kiderül az igazság a győri diákról, aki egy hármas miatt megkéselte tanárnőjét Fotó: Hirling Bálint - Origo

"A legelső, amire emlékszem, hogy az osztálytársam kéri tőlem a kést, az utolsó kép pedig az, hogy megyek ki a tanárnőhöz" - állította korábban a bíróságon a fiú.

Korábban azonban azt mondta, hogy szándékosan akarta megsebezni az osztályfőnökét, mivel teljesen kikészítette őt a tanítási módszereivel.

"Szerettem volna megkérdezni tőle, miért így tanít. Eszembe jutott, mi lesz a matekommal, a hármas elfogadhatatlan volt. Ott már felötlött bennem, hogy nem beszélek vele, hanem fizikai sérelmet okozok neki. Azt akartam, hogy elvigye a mentő, hogy rájöjjön, hogy a tanítási módszerei nem a legjobbak, de megölni nem akartam"

- mondta korábban. Akkor édesanyja is elkísérte Andrást, Gabriella saját magát hibáztatta a történtekért, mint mondta: nem vette észre a fiára nehezedő nyomást, pedig orvosi vagy pszichológusi segítséggel a kis híján tragédiával végződő támadás megelőzhető lett volna.

András ma ismét bíróság elé állt, ügyében ezúttal ítéletet is hirdettek: emberölés kísérlete miatt 5 év börtönre ítélték, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.